FALA W ALCHEMII

lokalizacja: kompleks biurowy Alchemia, Gdańsk
zleceniodawca: Torus
zdjęcia: Hanna Połczyńska / www.kroniki.studio oraz Katarzyna Janczewska
rok: 2020
status: zrealizowane

Fala to przestrzeń publiczna powstała na terenie kompleksu biurowców Alchemia w Gdańsku.
Przestrzeń, którą projektowaliśmy ma postać pasażu z lokalami usługowymi po obu stronach, służy więc pracownikom biur oraz osobom korzystającym z otaczających usług.
Potoki ludzi, które codziennie przelewają się wzdłuż tej przestrzeni w obu kierunkach oraz wiatr, który niemal nieprzerwanie towarzyszy temu miejscu zainspirowały nas do ukształtowania bryły o dynamicznej ciągłości, która faluje i zmienia kształt formując funkcjonalnie użyteczne krzywizny.

Share:
Facebook / Twitter / Pinterest

STREFA MIASTA GDYNI I MUZEUM EMIGRACJI NA FESTIWALU OPEN’ER 2017

WYSTAWA ZEWNĘTRZNA W CZASIE FESTIWALU FILMOWEGO W GDYNI

PRZESTRZEŃ GDYNIA DESIGN DAYS 2016

PRZESTRZEŃ GDYNIA DESIGN DAYS 2017

NIEBO DO WYNAJĘCIA

STREFA 30+ GDYNIA DESIGN DAYS 2014